Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda minst tom 30 april,  gudstjänster är inställda minst tom 20 april. 

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

Ansök om medlemskap

Ladda ner medlemsansökan här.

Uppgifterna i denna ansökan kommer att användas av Judiska Församlingen i dess medlemsregister för adressering och beräkning av medlemsavgift enligt församlingsstadgans kap 2 §§ 5–8.

Vi ber Dig notera att Judiska Församlingens definition av vem som är jude ur medlemsperspektiv är skilt från definitionen av vem som i religiöst hänseende betraktas som jude. Medlemskap medför således inte automatiskt fulla religiösa rättigheter. I Stockholm reglerar varje synagoga vad som gäller. Vad som äger giltighet i Stockholm godkänns dock inte automatiskt i den judiska världen.

Konverteringar gjorda av t.ex. konservativa rabbiner är inte godkända av överrabbinatet i Israel eller i ortodoxa församlingar/synagogor.

Till medlem i Judiska Församlingen i Stockholm kan den upptas som:

  • är son/dotter till judisk mor eller far
  • har konverterat för erkänd rabbin

Till associerad medlem kan den upptas som:

  • inte uppfyller ovan kriterier men som är sammanboende/gift med medlem i församlingen.

Ladda ner Judiska Församlingen i Stockholms stadgar (PDF)

Vid frågor om ovanstående kontakta Judiska Församlingen på tel 08-587 858 23, e-post: medlemsavgifter@jfst.se