Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda minst tom 30 april,  gudstjänster är inställda minst tom 20 april. 

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

Vem kan bli medlem?

Man kan bli medlem i församlingen om man:

  • Är son/dotter till eller har adopterats av en judisk mor eller far.
  • Har konverterat för erkänd rabbin (för barn till förälder som konverterat gäller att om barnet är fött innan föräldern konverterat måste barnet konvertera för att kunna bli medlem i Judiska församlingen.)

Man kan bli associerad medlem om man är sambo eller gift med en församlingsmedlem. Läs mer om associerad medlem här.

Judiska Församlingen i Stockholms definition på medlemskap är skilt från definitionen av vem som i religiöst hänseende betraktas som jude. Enligt judisk lag är den som är född av en judisk mor eller har konverterat för en erkänd rabbin jude. 

I Stockholm reglerar varje synagoga vad som gäller. Vad som äger giltighet i Stockholm godkännes dock inte automatiskt i den judiska världen. Konverteringar gjorda av t.ex. konservativa rabbiner är inte godkända av överrabbinatet i Israel eller i ortodoxa församlingar/synagogor.

Nyfödda barn blir inte automatiskt medlemmar i vår församling bara för att föräldern är det. Du måste registrera ditt barn på vår medlemsblankett. Denna hämtar du här ovan eller genom att kontakta medlemsadministrationen, tel 08-587 858 29. Brit mila (omskärelse av pojkar) eller namngivning leder alltså inte automatiskt till medlemskap.

För mer information kontakta Agi Körösi, 08-587 858 23.