Antisemitism - stöd?

Misstänker du att du eller någon du känner utsatts för antisemitism? Det kan vara fysiska eller verbala påhopp från andra elever eller lärare i skolan. Det kan vara kränkande kommentarer och diskriminerande behandling på din arbetsplats, eller glåpord i det offentliga rummet. Församlingens stödteam mot antisemitism kan hjälpa dig. Vi finns till för att stötta den som misstänker att den blivit drabbad av antisemitism. Stödteamet består av erfarna advokater, jurister, psykologer och psykiatriker. 

Kontakta ossRing 0726-44 87 30.

Du kommer till en telefonsvarare när du ringer. Generellt återkopplar vi inom 24 timmar, dock ej under helgdagar. Svarar du inte när vi ringer så fortsätter vi tills vi får tag på dig.

Hur vi arbetarDu som misstänker att du (eller någon du känner) blivit drabbad av antisemitism ringer eller mailar oss enligt kontaktuppgifter ovan. I det samtalet/mailet beskriver du kortfattat vad som hänt och ger oss dina kontaktuppgifter. En ärendeansvarig kontaktar dig sedan för ett första möte, där du får berätta mer om vad som hänt. Ärendeansvarige kontaktar därefter den eller de personer i vårt stödteam som kan hjälpa dig bäst.

Ärendeansvarig och lämpliga personer från stödteamet träffar dig för ett första möte för att göra upp en plan för hur vi bäst går vidare. Det kan handla om allt i från att kontakta din lärare eller rektor för att kräva att elever upphör med antisemitiska glåpord, att kontakta din arbetsplats för att utreda om du blivit utsatt för antisemitism eller att göra en anmälan till polisen. I de fall där det krävs kan vi även erbjuda juridiskt och/eller psykologiskt stöd. Vi skräddarsyr alltså våra insatser beroende på varje individs och ärendes behov.

Ärendeansvarig kommer sedan att följa dig och ditt fall fram tills att vi tillsammans beslutar att fallet ska avslutas.

Vi har naturligtvis tystnadsplikt och kommer inte att föra vidare information om dig eller ditt ärende utanför vår kommitté.