Om AIS

Aaron Isaacs skola (för barn mellan 2 - 10 år) är en cheder, eller "relle" på svenska, en skola där barn lär sig judiska traditioner, firar judiska högtider och får möjlighet att hitta sin egen judiska identitet. På Aaron Isaacs skola får barn en meningsfull och bred undervisning i judisk kultur, historia och traditioner, samtidigt som de skaffar nya vänner och har roligt. Vi är en viktig pusselbit i deras judiska identitet. Barnen delas in i grupper efter ålder, och jobbar i samma grupp med samma pedagog under läsåret. 

Vi undervisar på helgfria söndagar 10.30-12.00 i centrala Stockholm. Årets schema och vår adress skickas ut till alla anmälda i mitten av augusti.

Läsåret börjar med en shabbesmiddag den 30 augusti. Första undervisningsdagen är den 8 september 2024.

Åldersgrupper

Tinok (bebis) - 2-4 år

Katan (liten) - 5-6 år

Gadol (stor) - 7-8 år

Anak (jätte) - 9-10 år

Föräldragrupp - Mifgashim
För föräldrarna har vi en speciell föräldragrupp som ses samtidigt som barnen är på deras träff. Föräldragruppen gästas av rabbiner, Bnei Akivas shlichim (sändebud), SKMA och andra. På mötena diskuteras spännande, viktiga och ibland kontroversiella judiska frågor som påverkar oss i vardagen: att leva i en judisk-icke-judisk familj, hur man bemöter antisemitism på skolan, varför gör vi brit mila i moderna tider osv. Mifgashim är ett samarbete med Paideia folkhögskola. 

För mer information mejla utbildning@jfst.se.