Evenemang för ungdomar

 

Välkomna alla mellan 13-25 till våra evenemang!

 

Här får ni information om allt som händer på Judiska församlingen för er åldersgrupp: middagar, fester, resor, kurser, vernissage och mycket mer!

 

Hösten 2022

13 oktober 2022 - Guidad visning och sukkotmiddag för högstadieelever

Den 13 oktober, torsdag eftermiddag går vi på guidad visning på Forum för Levande Historia. De två utställningar som ingår i visningen är Familjen som försvann och Sverige och Förintelsen. Information om utställningarna hittar ni längre ner.

Visningen följs av en lätt sukkotmiddag.

Mötestid och plats mejlas ut till alla anmälda i slutet av september.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Anmäl dig nu eller senast den 25 september.

 

Utställningarna:

"Familjen som försvann", av författaren och illustratören Joanna Rubin Dranger, berättar om sin judiska familjs gömda historia. 

I berättelsen och utställningen vävs internationella och lokala skeenden samman med de personliga, före, under och efter kriget - och sedan av Joanna (barnbarnet) i nuet, när hon får reda på allt hon inte vetat. Familjen som försvann innehåller teckningar och texter i en serieboksliknande form. Till utställningen adderas även fysiska objekt, till exempel fotoalbum som finns avtecknade. Utställningen bygger på en för oss speciellt framtagen version ur den tecknade dokumentärromanen ”Ihågkom oss till Liv”.

Sverige och Förintelsen handlar om Sveriges relation och hållning till Förintelsen och lyfter fram enskilda individers mod, men också dåtidens rädsla och passivitet. Utställningen fokuserar på bland annat neutralitets- och handelspolitik, antisemitism och flyktingmottagande under åren 1933-1946.

Den rymmer vittnesmål, föremål och konstverk.