Insamling till barn- och ungdomssiddur

Hjälp oss att realisera en efterlängtad dröm! 

En ny bönbok för barn och ungdomar har länge stått högt på önskelistan. Efter flera års arbete börjar vår barn- och ungdomssiddur ta form och ska ges ut i samarbete med Hillelförlaget. Den ska vara till för shabbat, är helt översatt till svenska, transkriberad, vokaliserad och kommer att innehålla många intressanta förklaringar och vackra original-illustrationer av illustratören Nakima Schreiber.  

Efter snart 250 år av judisk närvaro i Sverige kommer det här bli den allra första barn- och ungdomssidduren på svenska. Den är efterlängtad, inte minst för Glämsta, Hillelskolan och andra organisationer. Boken kommer att passa utmärkt både för bnei mitsva-elever och för hemmabruk men kan även med fördel användas av vuxna. Den blir också en fin bok att ge som gåva till unga människor.

Bönboken ger bakgrund, hämtar material från judiska källor och berättar om judisk historia.

Men ännu återstår en del slutarbete: boken ska layoutas, illustrationer färdigställas, korrektur läsas, boken tryckas. Och så återstår en del finansiering. I nuläget saknas ungefär halva kostnaden: 160 000 kronor. För en enskild person är det en stor summa men delat på många blir den överkomlig. Du kan genom din gåva, liten som stor, bidra till tryckningen av den nya barn- och ungdomssidduren. En stor mitsva nu när vi närmar oss rosh hashana, det judiska nyåret! 

Alla som bidrar till denna siddur får sitt namn tryckt i den som tack, oavsett bidragets storlek.

SWISH: 123 691 27 78

Bankgiro: 5732-9989

OBS! Det är mycket viktigt att du märker din insättning med SIDDUR

Rabbin Ute Steyer och Bengt Mosesson, Judiska församlingen i Stockholm