Uppdatering om corona och församlingen

Kära medlemmar,

Som tidigare meddelats beslöt församlingen att i förra veckan aktivera sin krisledningsgrupp. Tidigare ikväll höll gruppen ytterligare ett sammanträde över telefon. Församlingen följer noga de svenska myndigheternas råd och rekommendationer. Vi vill därför understryka att var och en som upplever de minsta sjukdomssymptom ska avstå från att besöka oss. Våra äldre, och andra i riskgrupper, bör helt avstå från att besöka oss  oavsett symptom, för deras egen hälsas skull.

En viktig del i vårt arbete är att se till så att församlingen kan fortsätta att erbjuda kritiska tjänster även i ett pressat läge. Vi har därför vidtagit åtgärder för att bland annat vår begravningsverksamhet samt hemstöd till äldre medlemmar ska kunna fortsätta.

Om du kan tänka dig att hjälpa till i denna situation med att exempelvis leverera mat eller mediciner till äldre medlemmar eller ringa äldre medlemmar för att se till att de inte känner sig så ensamma, skicka då ett mail till vår verksamhetschef Laila Takolander på laila.takolander@jfst.se.

Avslutningsvis vill vi önska alla medlemmar shavua tov. Vi hoppas att den nya veckan kommer att bära med sig goda nyheter för det judiska folket och för hela mänskligheten i dessa tuffa tider.