Ekonomichef till Judiska Församlingen i Stockholm sökes

Brinner du för ekonomi och söker en bred roll med stort ansvar?

Rollen som Ekonomichef

Som ekonomichef ingår du tillsammans med generalsekreteraren och verksamhetschefen i församlingens ledningsgrupp. Ekonomichefen ansvarar för ekonomi, HR, fastigheter, kommunikation/medlemsvård och rapporterar till församlingens generalsekreterare. Tyngdpunkten i rollen ligger i huvudsak på ledarskap, ekonomi, förändring och utveckling.

Då Judiska Församlingen i Stockholm bedriver ett förändringsarbete genom digitalisering kommer fokus att ligga på att driva förändrings- och effektiviseringsprojekt i syfte att strukturera och utveckla kansliets arbetsprocesser. Judiska Församlingen är en medlemsorganisation vilket innebär att det i rollen som ekonomichef ingår att ta fram underlag till förtroendevalda samt att ha kontakt med medlemmar och andra intressenter.

Du har personalansvar för åtta medarbetare inom ekonomi och administration.

Vem är du?Du har mycket goda kunskaper inom redovisning och ekonomistyrning samt erfarenhet av övergripande arbete med HR-frågor. Du har en stark administrativ förmåga som du även gillar att omsätta i utveckling och förenkling av administrativa processer. Du är en ”doer” som får saker gjorda. Erfarenheter av en liknande roll i en idéburen eller ideell verksamhet är meriterande.

I botten är du civilekonom eller har annan relevant utbildning på högskolenivå. Du har flerårig erfarenhet från liknande roller inklusive ledningsgruppsarbete och har haft personalansvar. Du har gedigna kunskaper i Excel och god erfarenhet av att arbeta med IT- och digitaliseringsfrågor.

Du gillar att vara den som har ”koll på läget” och utgöra navet på en arbetsplats. Din nyfikenhet och ditt strukturerade arbetssätt skapar trygghet, goda relationer och du rör dig lättsamt mellan strategiska och operativa frågor.

Du har ett inkluderande, tydligt och prestigelöst ledarskap där du involverar andra. Vi ser framför oss en självgående, nyfiken och empatisk person som gillar ett positivt lagarbete.

AnsökanI denna rekrytering samarbetar Judiska Församlingen med Compass. För mer information om tjänsten, kontakta ansvariga konsulter Jens Holmberg på jens.holmberg@compass.se eller 070 377 06 20 eller Morgan Eilenberg på morgan.eilenberg@compass.se eller 073 3590 550. Vi arbetar löpande med rekryteringen så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Om Judiska Församlingen i StockholmJudiska Församlingen i Stockholm är den största judiska organisationen i norra Europa, med över 4 300 medlemmar. Organisationen bedriver en bred och omfattande verksamhet som bland annat inkluderar sommarläger, kulturverksamhet, bibliotek, barn- och ungdomsverksamhet, synagogor och social verksamhet. Vi är en enhetsförsamling vilket innebär att vi företräder medlemmar från alla olika judiska inriktningar – från helt sekulära till ortodoxa. Läs gärna mer på www.jfst.se