Sånger i rosa -en kväll om Nelly Sachs

Pianisten och sångerskan Jeanette Meyer framför en musikalisk berättelse som bygger på nobelpristagaren Nelly Sachs dikter. Dikter som sammanfogas med sång och musik på piano och dragspel. Det är en berättelse om en stor diktarpersonlighet och hennes värld av mod, längtan, förtvivlan och hopp i skuggan av ett krig.

När Nelly Sachs var femton år fick hon i present Gösta Berlings saga. Hon skrev då till Selma Lagerlöf och skickade sina egna sagor till henne.

Den tysk-judiska poeten Nelly Sachs var ett mirakel i den litterära världen. Tack vare den tidiga brevväxlingen med Selma Lagerlöf lyckades hon och hennes mor fly till Sverige i sista stund undan Förintelsen. Som flykting och överlevande i ett främmande land levde hon med den förfärande insikten om sitt eget folks förintelse.

1966 fick hon Nobelpriset i litteratur.     

” Aftonen kom mjukt klädd i avskedsrosa
ur släktschatull av ek ett eko ljöd
och det förflutna firade ett möte ”

100 kronor för medlemmar, 200 för icke medlemmar. Swish vid dörren.

Varmt välkomna!

Frågor? Maila: john.gradowski@jfst.se

 

06 november
18:30 - 19:30
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 3 november 2024.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 5 november 2024, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.

Stay on this page until you receive confirmation that the notification has been submitted, otherwise the notification will be cancelled.