Isak Reichel lämnar sin post som Judiska Församlingen i Stockholms generalsekreterare

Regeringen har idag utsett Isak Reichel till ny direktör och chef för Myndigheten för stöd till trossamfund (SST). Isak Reichel kommer lämna sin befattning som Judiska Församlingen i Stockholms generalsekreterare. Han avslutar sin tjänst den 15 januari 2021.

 - Jag skulle vilja gratulera Isak till hans nya befattning som chef för Myndigheten för stöd till trossamfund. Sedan Isak tillträdde som församlingens generalsekreterare 2015 har han varit högst delaktig i att få igång en omfattande programverksamhet i Bajit, sett till så att församlingens statliga och kommunala bidrag ökat kraftigt och varit en fantastisk representant för vår församling och för hela det judiska Sverige. Jag vill önska Isak all lycka i hans kommande befattning, säger Aron Verständig, ordförande i Judiska Församlingen i Stockholm.

Isak Reichel är sedan 2015 generalsekreterare i Judiska Församlingen i Stockholm. I den kapaciteten är Isak även generalsekreterare för Judiska Centralrådet i Sverige. Från årsskiftet och tills en ny generalsekreterare är på plats kommer Hanna Halpern att vara tillförordnad generalsekreterare. Hanna är idag Judiska Församlingens vice ordförande. Hanna Halpern har lång erfarenhet från såväl näringslivet som från det judiska Stockholm. Från och med idag lämnar Hanna sin plats i styrelsen.  

- Efter fem otroligt roliga och spännande år på församlingen är det dags för mig att gå tillbaka i statlig tjänst. Jag är tacksam över att fått jobba med så duktiga medarbetare och över att få ha varit en del av församlingens långa fina historia, säger Isak Reichel.