Info från JSS om skottlossning på Östermalm

JSS har nu fått bekräftat av Polismyndigheten att skottlossningen som inträffade i närheten av israeliska ambassaden natten till i dag, fredagen den 17 maj, hade en koppling till ambassaden. Efter en stor insats av polisen har flera personer frihetsberövats, ett antal husrannsakningar genomförts och ett vapen hittats i närheten av brottsplatsen. Ingen person eller egendom har skadats. Den första informationen som delgavs var att det inte var relaterat till ambassaden men under förmiddagen har polisens arbete resulterat i att den bedömningen har ändrats.

JSS har fortlöpande dialog med polisen och vi kommer att uppdatera med ytterligare information när och om det blir nödvändigt. Polisen har meddelat att de stärker operativa insatser, främst i Stockholm.

JSS har bett om förstärkning av polisen kring våra institutioner, vilket har beviljats. Församlingen har i samråd med JSS beslutat att bedriva vår verksamhet som vanligt. Detta kan komma att ändras men i nuläget är vår bedömning att det inte är nödvändigt.