Samtal mellan Sara Sommerfeld och Madelaine Levy

 

Sara Sommerfeld debuterar som författare.

Välkommen till ett personligt samtal om boken och om livet, mellan Sara Sommerfeld och journalisten Madelaine Levy.

 

"Är allt jag lärt mig om kärlek en lögn?"

 

En drabbande självbiografisk roman om att döda sin prestationsdjävul och om att resa långt bort för att hitta hem.

Sara har allt, en framgångsrik skådespelarkarriär, intressanta vänner, lägenhet mitt i stan och festinbjudningar andra bara kan drömma om. Nu ska hon kröna vuxenlivet med att flytta ner till sin snygga italienska pojkvän, stadga sig och bilda familj. Men på insidan är hon slutkörd. För många vilda festnätter, för många dåliga pojkvänner och åratal av hårt arbete har tagit ut sin rätt.

När italienaren visar sig vara ett svin och en i raden av dåliga val fattar hon ett livsavgörande beslut på Arlanda. Lägenheten är ju ändå uthyrd och alla jobb pausade. Hon ska inte till Rom. Hon ska resa till Bali! Med Elizabeth Gilberts klassiska roman Eat, Pray, Love som följeslagare blir det en såväl dramatisk som livsomvälvande resa.

En själslig detektivroman om jakten på sitt sanna jag skriven med både visdom och en stor portion humor.

Sara Sommerfeld är en prisbelönt skådespelerska med ett 50-tal film-, tv- och scenproduktioner i ryggen, inklusive Guldbaggenominering och pris för Bästa kvinnliga skådespelare. Sara är också utbildad manusförfattare och filmregissör. År 2023 debuterade hon som dramatiker med soloshowen Show Bizniz på Dramatens stora scen.

 

Madelaine Levy är en svensk journalist och författare. Hon var i tonåren med och grundade det litterära magasinet Mono och var på 1990-talet skribent i tidskriften Pop. Levy var chefredaktör för magasinet Bon mellan 2006 och 2011, och är sedan 2015 litteraturredaktör vid Svenska Dagbladet.

 

Entré: medlemmar i JF gratis, ej medlemmar 100 kr.

Frågor: jonna.wolff@jfst.se

 

30 september
18:00 - 19:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 26 september 2024.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 29 september 2024, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.

Stay on this page until you receive confirmation that the notification has been submitted, otherwise the notification will be cancelled.