Schibboletföreställning "Ett litet stycke evighet"

Äntligen på Judiska församlingen

- En schibboletföreställning "Ett litet stycke evighet"

Torsdag 31 oktober klockan 18.30

Varmt välkommen till schibboletföreställningen "Ett litet stycke evighet" av Julia Romanowska, fritt baserat på texter av huvudsakligen Etty Hillesum.

​Etty Hillesum, holländsk judinna, lämnade efter sig dagböcker och brev som publicerades först på 80-talet. De väckte stor internationell uppmärksamhet. Hon är okonventionell, politiskt medveten, passionerad och erotiskt frigjord med en intellektuell skärpa och en stor konstnärlig litterär talang. Mitt under Förintelsen inleder hon en relation med sin terapeut som fördjupas till en hängiven kärlek. Etty Hillesum hade en kristallklar insikt: ”Det är vår totala förintelse som är målet” skriver hon 3 juli 1942. Vad är det som gör att en människa kan bibehålla sin moraliska resning och tro på människans medmänsklighet under de fruktansvärda omständigheterna?

Scihbbolet är en konstnärlig föreställning med musik och text.

Medverkande: Julia Romanowska och Mats Qviström.

Inträde: 100 kronor för medlemmar. 200 för icke medlemmar. Swish 1230018549

 

31 oktober
18:30 - 20:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 28 oktober 2024.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 30 oktober 2024, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.

Stay on this page until you receive confirmation that the notification has been submitted, otherwise the notification will be cancelled.