Författarsamtal med Joanna Rubin Dranger

 

I fem tecknade berättelser och över trettio intervjuer gestaltar Joanna Rubin Dranger en outforskad erfarenhet av att leva med dold judisk identitet i Sverige.
En ung kvinna berättar att hennes farfar raderat alla spår av sin bakgrund, så att familjen inte ska gå att identifiera som judar ”om det skulle hända igen”.

Det dolda arvet har i tre generationer skapat spänningar i familjen. Ett annat exempel är hen som varken berättar för vänner eller kollegorna på förskolan om sin judiska identitet, trots ett i övrigt normöverskridande liv.
En bok om en erfarenhet många kan känna igen sig i, om att på olika sätt moderera sin annanhet och inte till fullo kunna vara den man är.

 

Med den nya boken Dolda judiska liv breddar Joanna Rubin Dranger än mer sitt författarskap. Denna illustrerade intervjubok ger röst personer som på ett eller annat sätt måste förhålla sig till vad det innebär att visa sin judiska identitet öppet i Sverige på 2020-talet.

Entré: Medlemmar i Judiska Församlingen gratis, ej medlemmar 150 kronor.

Swish i dörren.

Frågor: jonna.wolff@jfst.se

Varmt välkomna.

09 december
18:00 - 19:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 2 december 2024.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 8 december 2024, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.

Stay on this page until you receive confirmation that the notification has been submitted, otherwise the notification will be cancelled.