Lunchsamtal om boken "100 judiska hjältinnor" - den 8 mars

Samtal mellan illustratören Joanna Rubin Dranger och textförfattarna Karin Brygger och Anneli Rådestad. 

 

100 judiska hjältinnor är inspirerad av den internationella boken Godnattsagor för rebelltjejer och den svenska versionen.  

Svenska hjältinnor – två framgångsrika böcker för alla åldrar.  

Ett fantastiskt och mycket heterogent urval av judiska kvinnor porträtteras. Kvinnor från biblisk tid till idag, från olika världsdelar, med olika hudfärg, inom vitt skilda verksamhetsområden som sport, vetenskap, politik, konst och kultur – alla har på sitt sätt i sin tid bidragit till att bryta barriärer. 

Boken är ett lustfyllt och viktigt korrektiv till historien och hoppas inspirera unga och äldre, oavsett kön, att våga vara sig själva och välja den väg som passar just dem.  

I Sverige ges det ofta ut böcker om Förintelsen. Det är mycket viktigt. Men det ges ut för lite litteratur, särskilt barn- och ungdomslitteratur, som lyfter fram den inspirerande mångfalden och nyanserar judar och judiskt liv för allmänheten.  

Många länder har idag problem med antisemitism. 100 judiska hjältinnor bidrar till att demontera stereotypa föreställningar om judar då den tydligt visar på den enorma bredd judisk identitet rymmer. Förhoppningen är att 100 judiska hjältinnor ska berika den judiska gruppen liksom majoritetssamhället i Sverige och internationellt. 

 

Varmt välkomna på förhandsvisning! 

Entré: 75kr för medlemmar och 150kr för ej medlem i JF (ink lunchmacka).

Swish i dörren. 123-0018549

Frågor: jonna.wolff@jfst.se

08 mars
12:00 - 13:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm