Vad gör Centralrådet? Del 3: Svenska kyrkans politiska aktivism mot Israel – hur agerar Centralrådet

Vad gör Centralrådet? – en samtalsserie om vårt påverkansarbete. Panelsamtalen under 2021 handlade om antisemitism och säkerhetsfrågor. Måndagen den 21 mars kl.19 pratar vår panel om

”Svenska kyrkans politiska aktivism mot Israel – hur agerar Centralrådet”

Samtalspanelen består av Aron Verständig (ordförande Judiska Centralrådet), Rabbin Ute Steyer, Allan Stutzinsky (ordförande Judiska församlingen i Göteborg) samt Biskop Andreas Holmberg från Stockholms stift.

Moderator: Willy Silberstein

Samtalet kommer att kretsa kring hur Centralrådet har förhållit sig till kyrkomötets beslut om att ge kyrkostyrelsen i uppdrag att lyfta frågan om folkrättens tillämpning i Israel och Palestina utifrån apartheidkonventionen. Hur ser vår relation till Svenska Kyrkan (SvK) ut idag? Vilka budskap har Centralrådet förmedlat angående kyrkomötets beslut? Hur ser olika företrädare för Svenska kyrkan på frågan?

Centralrådet lanserade under våren 2021 en samtalsserie där vi en till två gånger per termin informerar om specifika frågor som vi driver gentemot politiker och myndigheter, frågor som vi och våra medlemmar uppfattar som avgörande för judiskt liv och vår judiska framtid i Sverige. Medlemmar i alla judiska församlingar anslutna till Centralrådet är välkomna att lyssna in.

Länk till Zoom mailas ut samma dag som evenemanget.

Frågor: charlotte.manderman@jfst.se

Anmäl dig via hemsidan – bara för medlemmar!

21 mars
19:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm