Lennart Skutins fyra årstider (4Å)

Till dig som vill fortsätta utvecklas inom judiskt ledarskap!

Du som är född 2007 och/eller börjar andra året på gymnasiet har chansen att under kommande läsår vara en del av Lennart Skutins Fyra Årstider (även kallad 4Å), Judiska församlingen i Stockholms ledarskapsutbildning för blivande kolloledare.

 

Vad är 4Å?

Utbildningen täcker relevanta områden inom judendom, ledarskap, gruppdynamik och identitet. Vi varvar söndagsträffar i Stockholm med helgseminarium ute på vårt kollo i Roslagens skärgård. Vi kommer bjuda in föreläsare som håller inspirerande workshops och föreläsningar inom sina områden. För att du ska få ut så mycket som det bara går ur denna utbildning, är det viktigt att du deltar vid varje tillfälle. Därför ber vi dig att kolla igenom det preliminära schemat och höra av dig om du inte kan någon av träffarna. Gör gärna detta i så god tid som möjligt. Ungefärlig tid för söndagsträffarna är 12.00 - 16.00 men det kommer att komma ett utskick med information cirka en vecka innan träffarna. 

Utbildningen avslutas i maj 2025. Då kommer alla deltagare som genomfört utbildningen bli tilldelade ett diplom. Vi är även övertygade om att ni kommer få med er en massa värdefull erfarenhet och kunskap från utbildningen. Vi talar ofta om vilken fördel judiska ledarskapsutbildningar gett oss, såväl privat som i yrkeslivet. Vi är ofta tacksamma över den erfarenhet vi fått när vi ska ska samarbeta med olika typer av människor, förklara något på ett pedagogiskt sätt eller tala inför grupp.

Utöver utbildningen finns även chansen för samarbete med vårt kollo genom att praktisera på en kolloperiod. Det är inte bara roligt, utan även ett av flera bra tillfällen att praktisera det  judiska ledarskapet som man lärt sig under utbildningen. Mer om detta längre fram i utbildningen då detta är en bonus och inget obligatoriskt moment.

 

Schema för 2024/2025

Logga in med BankID för att se schemat för kommande läsåret. 

 

Kursavgift

Avgift

8 000kr

En vårdnadshavare är medlem i en av Sveriges judiska församlingar*

 

6 000kr

Båda vårdnadshavare är medlemmar i en av Sveriges judiska församlingar/ensamstående förälder/den andra föräldern kan ej bli medlem*

 

4 000kr

 

Kursavgiften faktureras per mejl efter anmälan. Den innehåller alla gemensamma aktiviteter, 8 träffar i Stockholm och 3 kollohelger med kosher mat och logi. 

Anmälan sker via anmälningsformuläret nedan. Om du har några frågor, hör av dig till szilvi.somlai@jfst.se!

*Medlemmar i Judiska Församlingen i Stockholm har möjlighet till nedsatt avgift vid behov. Kontakta szilvi.somlai@jfst.se för mer information om nedsättningen. 

Ansökan till Lennart Skutins Fyra Årstider, 2024/2025

Vänligen notera att berkräftelsemejlet efter ansökan kommer från Paideia folkhögskola. 

 

Lennart Skutins Fyra Årstider är ett samarbete mellan Judiska församlingen i Stockholm och Paideia folkhögskola.