Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda tom  30 april,  gudstjänster är inställda tom 20 april. (Medlemstidningen Tachles har annonser för program. Tidningen trycktes innan församlingen beslöt att ställa in alla program, det som står här på hemsidan gäller, inte Tachels.)

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

Sälj ditt chamets innan pesach

Om möjligt så bör all chamets, dvs mat som inte är tillåten under pesach, förbrukas innan pesach, ges bort eller slängas innan pesach. Där detta är omöjligt eller där det skulle uppstå stor finansiell förlust så bör dessa föremål lagras på separat och tydligt markerat plats (t ex ett köksskåp eller en låda) så att det säkerställs att detta chamets inte av misstag kommer till användning under pesach. Ägandet av dessa föremål är sedan formellt överförd till en icke-judisk person tills pesachhelgen är över.

För att ge rabbin Steyer uppdraget att utföra denna försäljning i ditt namn fyll i och skriv på fyll i dokumentet "Sälj chamets" och skicka tillbaka till ute.steyer@jfst.se . Skriv ”Chametsförsäljning” i e-mail ärendefältet.

Ladda ner dokumentet "sälj chamets"

Detta formulär måste vare rabbin Steyer tillhanda senast måndag 6 april kl 18.00