Kommunikationsansvarig till församlingen sökes

Judiska Församlingen i Stockholm söker kommunikationsansvarig Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning.

Om rollen
Som kommunikationsansvarig är du ansvarig för hur församlingen kommunicerar med medlemmar, allmänhet, politiker och beslutsfattare. I rollen ingår ansvar för den interna samt externa kommunikationspolicyn, drift och underhåll av hemsidan, utskick av nyhetsbrev och uppdatering av sociala medier.

Som kommunikationsansvarig arbetar du nära övriga kollegor på kansliet och är dem behjälpliga i frågor som rör publicering och marknadsföring av hela församlingsverksamheten. Du har även ett ansvar gällande arbetsprocesser, säkerhetsfrågor och digital anpassning av all kommunikation till och från församlingen. Då Judiska Församlingen i Stockholm bedriver ett förändringsarbete genom digitalisering kommer du vara med och driva förändrings- och effektiviseringsprojekt i syfte att strukturera och utveckla kansliets arbetsprocesser. Judiska Församlingen är en medlemsorganisation vilket innebär att det i rollen som kommunikationsansvarig ingår att ta ha kontakt med medlemmar och andra intressenter.

I rollen ingår även ett nära samarbete med församlingsledningen i opinionsbildande frågor, mediakontakter och pressmeddelanden. Du rapporterar till församlingens generalsekreterare.

Kvalifikationer

  • Utbildning inom kommunikation- och media (eller likvärdig högskolekompetens)
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Systemkunnig
  • Gärna erfarenhet från arbete i offentlig sektor och/eller det civila samhället

Meriterande

  • Problemlösare med förmågan att se helheten
  • Driven och kan agera både strategiskt och operativt
  • Erfarenhet av att ha arbetat i Umbraco
  • Erfarenhet av den judiska världen i Stockholm
  • Förändringsbenägen
  • Kommunikativ och trivs med många kontaktytor

Om Judiska Församlingen i Stockholm
Judiska Församlingen i Stockholm är den största judiska organisationen i norra Europa, med över 4 300 medlemmar. Organisationen bedriver en bred och omfattande verksamhet som bland annat inkluderar sommarläger, kulturverksamhet, bibliotek, barn- och ungdomsverksamhet, synagogor och social verksamhet. Vi är en enhetsförsamling vilket innebär att vi företräder medlemmar från alla olika judiska inriktningar – från helt sekulära till ortodoxa. 

Tillträde snarast

Sista ansökningsdag den 4 september. Skicka ditt CV och ditt personliga brev senast till isak.reichel@jfst.se. Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av generalsekreterare isak Reichel isak.reichel@jfst.se, 070-8805077.