Judiska Församlingen i Stockholm erbjuder kantor Yuval Hed projektanställning

Judiska Församlingen i Stockholm kan med stor glädje informera att kantor Yuval Hed har erbjudits projektanställning som löper över tre år som kantor för Stora synagogan.

- Vi är väldigt glada över att Yuval tackat ja till att fortsätta hos oss under de kommande tre åren. Ambitionen var att slutföra den påbörjade rekryteringsprocessen där Yuval var en av slutkandidaterna, men den pågående pandemin har gjort det omöjligt. Under sin tid i vår församling har Yuval visat sig vara en mycket kompetent kantor och en uppskattad utbildare och medarbetare, säger Aron Verständig ordförande i Judiska Församlingen i Stockholm. 

Yuval Hed föddes i Jerusalem 1987 och har varit involverad i judendomen och musik sedan tidig barndom. Han började spela fiol och sjunga i barnkören vid 7 års ålder. Mellan 2006 och 2008 spelade han i West-Eastern Divan Orchestra under ledning av Daniel Barenboim. Efter att ha studerat med professor Hans Joachim Greiner vid Konstuniversitetet i Berlin tog han examen 2012. Från oktober 2013 studerade han judisk teologi vid universitetet i Potsdam och utbildade sig som kantor vid Abraham Geiger College i Berlin under Isidoro Abramowicz. Han avslutade sina studier i september 2020 och har sedan februari 2019 varit en mycket omtyckt medarbetare i Stockholms Stora synagoga.