Alla offentliga så väl som privata aktiviteter samt gudstjänster i våra lokaler är inställda till och med 13 augusti 2020.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

Judisk kvinna utsatt för knivattack

Klockan 07.30 på tisdagsmorgonen utsattes en styrelsemedlem i Judiska Församlingen i Nordvästra Skåne för ett mordförsök i centrala Helsingborg. Kvinnan fördes till sjukhus och hennes tillstånd är nu stabilt.

Under tisdagen hölls möten mellan Judiska Centralrådet, de judiska församlingarna i Nordvästra Skåne och Malmö, Polisen och Helsingborgs stad. Polisen kunde då meddela att spaningsinsatserna är inriktade på att gripa en gärningsman som är anhållen i sin frånvaro. Polisen kunde också meddela att det i nuläget inte går att uttala sig om det finns ett hatbrottsmotiv.

– Det är inte alls säkert att detta har med judiska församlingen att göra, vi ser just nu inget motiv alls, säger Helsingborgs polisområdeschef Sven Holgersson.

Judiska Centralrådet vill uttrycka vår starka sympati med den drabbade kvinnan och hennes familj. Vi följer läget och kommer att återkomma med mer information när den blir tillgänglig.