Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda tom  30 april,  gudstjänster är inställda tom 20 april. (Medlemstidningen Tachles har annonser för program. Tidningen trycktes innan församlingen beslöt att ställa in alla program, det som står här på hemsidan gäller, inte Tachels.)

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

Information om vad som gäller för mikven tillsvidare

Information om vad som gäller för mikven med anledning av corona-smittspridningen.

Från ett halachiskt synsätt är det viktigt att fortsätta garantera tillgång till mikven, därför kommer vi hålla mikven öppen men med följande inskränkningar:

  • Endast kvinnor kommer har tillgång till mikven för tahara hamishpacha.
  • Endast individuella besök tillåts, inga grupper större än två (inkl. baalanit) för att begränsa risken för eventuell smittöverföring
  • Mikvebesökare ska göra sig redo hemma strax innan de lämnar hemmet (dvs. duscha, kamma håret etc.)
  • Absolut förbud att uppsöka mikven om man uppvisar några som helst sjukdomssymptom eller är satt i karantän.

Baalanit bör undvika fysiskt kontakt med den som besöker mikven. För inspektion av mikven ska baalanit använda engångshandskar. Mikvebesökaren undersöker sig själv och tar själv bort lösa hårstrån. Lösa hår på ryggen eller andra svåråtkomliga platser är inte chatzitzah och måste inte plockas bort (även om det är bruklig att baalanit gör detta).  

Om någon har behov av mikven på grund av konvertering i samband med bar/bat mitsva inom den närmaste månaden kontakta Ute Steyer (ute.steyer@jfst.se)

Om någon har uppsökt mikven och senare uppvisar symptom på Covid-19 eller är bekräftat sjuk i Covid-19, är personen förpliktad att informera Judiska Församlingen i Stockholm omedelbart (info@jfst.se). Om detta skulle hände stänger vi mikven tillfälligt.