Författarsamtal för barn och vuxna: Vanna Rosenberg i samtal med Nina Solomin

Vanna Rosenberg skriver barnbok om fantasins kraft i mörka tider.

Det är krig i Europa och ingenting är som det ska. Medan Doras och Franz föräldrar arbetar i fabriken håller barnen till på den kalla vinden. Leken tar dem ut på stadens ödelagda gator. Snart vet de vad de måste göra! Tillsammans ska de bringa hopp där så lite hopp finns.

Stjärntecknarna av Vanna Rosenberg är en ömsint skildring av två barn som försöker överleva i en värld drabbad av krig tar sin utgångspunkt i Förintelsen. Som vuxen läser man in andra världskriget som fond till Doras och Franz lekar, men berättelsen är inte på något tydligt sätt placerad i tid och rum. I stället har Vanna Rosenberg i Stjärntecknarna skapat en tidlös saga där fantasins kraft och helande förmåga är berättelsens nav.

Mitt i det mörka är det nämligen barnens förmåga att skapa sina egna världar som kommer dem till gagn. Och mitt i det mörka finns alltid ljus, för den som kan se det.

Med värme berättar Vanna Rosenberg en angelägen historia om medmänsklighet som passar både vuxna och barn, och i Cecilia Heikkiläs illustrationer väcks berättelsen om de utsatta barnen Dora och Franz till liv.

Vanna Rosenberg debuterade som barnboksförfattare 2016 med Singers melodi. Hon är en vida omtyckt skådespelare, musikalartist och komiker. Stjärntecknarnaär hennes andra bok för unga läsare.

Nina Solomin är journalist och författare.

 

Boken finns att köpa efter samtalet!

Frågor: jonna.wolff@jfst.se 

05 februari
13:00 - 14:30
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 31 januari 2023.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 3 februari 2023, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.