Kära besökare,
Församlingen har helgstängt och öppnar åter onsdag 19 maj, på grund av kristi himmelsfärd samt shavout. På återseende!

Shavuot-matlagningsworkshop med Mina Szpiro!

På Shavuot äter vi enligt judisk tradition mjölkprodukter, och för många innebär det att baka något gott. Denna gång bakar vi en Red Velvet Cake med buttermilk och cream cheese!

Red Velvet Cake är en saftig kaka med kakao som toppas med en frosting av cream cheese och vit choklad. Kakan förknippas av många med den amerikanska södern, och har blivit en symbol för klassisk ”soul food”.

Spendera söndagseftermiddagen med oss och baka en saftig kaka inför Shavuot, som börjar när solen går ner.

Anmälan via formuläret nedan.

Frågor: jonna.wolff@jfst.se

Ingredienser:
RED VELVET CAKE-Receptet för 1 kaka (eller 2 omgångar muffins)

•500 gram smör (rumsvarmt), hälften till frosting
•600 gram socker
•5 ägg varav 2 hela, 3 äggvitor
•3 matskedar kakopulver (mer om du vill ha mer chokladsmak!)
•375 gram mjöl
•235 ml buttermilk (hälften mjölk, hälften filmjölk)
•1 tesked vaniljpulver (mer om du vill ha mer vaniljsmak!)
•1 tesked bikarbonat
•1 matsked vitvinsvinäger
•200 g naturell cream cheese (en stor förpackning Philadelphia)
•150 g vit choklad
•Frivilligt: 20 gram röd karamellfärg eller annan färgsättning
•Färska bär att garnera med, exempelvis färska hallon, blåbär och en myntakvist

OBS se till att du har följande hemma: 1 hög ugnsform eller 2 låga ugnsformar i samma storlek (eller cirka 24 muffinsformar om du gör muffins istället), en stor bunke för smet, en liten bunke för frosting, en slickepott och ett stort fat eller ett tårtfat för uppläggning.Vi kommer smälta choklad, antingen kan du göra detta i vattenbad med hjälp av plastpåse och en liten kastrull, eller i en skål i mikron.

16 maj
18:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm