Kära besökare,
Församlingen har helgstängt och öppnar åter onsdag 19 maj, på grund av kristi himmelsfärd samt shavout. På återseende!

Författarsamtal om boken ”Glöm allt men inte mig” mellan Philomène Grandin och Nina Solomin

Det är 80-tal och Philomène och hennes pappa lever ett okonventionellt liv fyllt av kultur och kärlek. Men pengarna är oftast slut. Pappa är Izzy Young, legendaren som upptäckte Bob Dylan och vars Folklore Center i New York utgjorde scen för musiker och poeter som Patti Smith och Allen Ginsberg.

Trettio år senare sjunker Izzy allt djupare in i demens. En gripande uppväxtskildring och en berättelse om en far och dotter som vägrar släppa taget om livet och varandra. 

Philomène Grandin, född 1974, är skådespelare och programledare. Detta är hennes debut. Hon har medverkat i en rad filmer och tv-serier samt i teateruppsättningar på bland annat Stockholms och Göteborgs Stadsteater. På TV är hon känd för att ha varit frontfigur för barnprogrammen PhiloFix och Vintergatan. Philomène är även en uppskattad ljudboksinläsare. 

Nina Solomin är journalist som arbetat på bla Sveriges Radio, SvD och Tidningen Vi. Författare till bla reportageboken “ok, amen” om chassidiska judar i Brooklyn. Kommunikationsansvarig vid Expertgruppen för Biståndsanalys, Regeringskansliet.

Länk till evenemanget läggs upp här 5 minuter innan start.


Frågor? Jonna.wolff@jfst.se
Välkomna!

05 maj
18:00
Plats
Online
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm