Författarsamtal om boken ”Glöm allt men inte mig” mellan Philomène Grandin och Harry Amster

Det är 80-tal och Philomène och hennes pappa lever ett okonventionellt liv fyllt av kultur och kärlek. Men pengarna är oftast slut. Pappa är Izzy Young, legendaren som upptäckte Bob Dylan och vars Folklore Center i New York utgjorde scen för musiker och poeter som Patti Smith och Allen Ginsberg.

Trettio år senare sjunker Izzy allt djupare in i demens. En gripande uppväxtskildring och en berättelse om en far och dotter som vägrar släppa taget om livet och varandra. 

Philomène Grandin, född 1974, är skådespelare och programledare. Detta är hennes debut. Hon har medverkat i en rad filmer och tv-serier samt i teateruppsättningar på bland annat Stockholms och Göteborgs Stadsteater. På TV är hon känd för att ha varit frontfigur för barnprogrammen PhiloFix och Vintergatan. Philomène är även en uppskattad ljudboksinläsare. 

Harry Amster har skrivit i Svenska Dagbladet i 23 år om nöje, kultur och Mellanösternkonflikten. Han har intervjuat artister som Paul McCartney, Beyoncé och Mel Brooks. Dessutom specialiserat sig på 60-talspopen, där Leonard Cohen var en monumentalfigur som slog igenom det magiska popåret 1967. 


Frågor? Jonna.wolff@jfst.se
Välkomna!

05 maj
18:00
Plats
Online
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 2 maj 2021.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 4 maj 2021, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.