Kära besökare,
Församlingen har helgstängt och öppnar åter onsdag 19 maj, på grund av kristi himmelsfärd samt shavout. På återseende!

Schnitzelworkshop med Mina Szpiro 24/1

Välkommen på schnitzelworkshop med Mina Szpiro! För dig som alltid varit nyfiken på hur man gör kycklingschnitzel, till dig som redan är en hejare men vill jämföra recept för bästa krispigheten. Experter såväl som noviser välkomna! Spendera söndagkväll med oss och diskutera vad man egentligen ska äta till den ultimata schnitzelmåltiden! Föredrar du på potatismos och gröna ärtor eller israelisk sallad och pommes frites eller kanske älskar du dagen-efter-mackan på challebröd..?

Ingredienser för 4 portioner:

SCHNITZEL

· En förpackning (ca 800 g) kycklinglårfilé (eller kycklingbröst)

· 4 vitlöksklyftor

· 3 ägg

· 5 dl vetemjöl (om glutenfritt: kikärtsmjöl)

· ½ förpackning ströbröd

· ½ förpackning panko

· Salt och peppar

· 1 kvist färsk timjan (frivilligt)

· 5 matskedar sesamfrön (frivilligt)

· 5 dl olja till stekning (olivolja har lägre brännpunkt än exempelvis rapsolja så det är bättre att steka i rapsolja eller liknande men har du bara olivolja går det också bra)

Tips! Välj din bekvämlighetsnivå när det gäller kyckling. Kycklinglårfilé blir extra saftigt och smakrikt, men kycklingbröst är lättare att hantera.

OBS se till att du har följande hemma: stekpanna, stekspade, köttkniv, grönsakskniv, vitlökspress, 2 skärbrädor (en för kyckling, en för grönsaker), 3 djupa tallrikar (för mjöl, ägg och ströbröd), 3 gafflar, 2 platta tallrikar (en för rå schnitzel och en för tillagad schnitzel), 1 stor uppläggningsskål för potatissallad.

Serveras med citron och den senap du föredrar.
Eller kanske föredrar du majonnäs? Senapsvinägrett med kapris? Hot sauce..?  

Nu väljer du själv vad du vill servera schnitzeln med!
Potatis är en klassisk favorit! Rostad ugnspotatis? Krämigt potatismos? Fransk potatissallad?
Jag kommer laga en version av potatissallad – om du vill laga med mig behöver du följande:

POTATISSALLAD

· 10 medelstora fasta potatisar

· 4 dl crème fraiche

· 1-2 stjälkar salladslök (eller ett knippe gräslök)

· ½ burk kapris

· 1 tesked dijonsenap (eller den senap du föredrar)

· Salt och peppar

· 5 rädisor (frivilligt, kan också bytas ut mot exempelvis grönt äpple, fänkål eller inlagd gurka)

Föredrar du en franskliknande potatissallad istället? Byt ut crème fraiche mot lite olivolja!

 

Välkommen att anmäla dig! Zoomlänk skickas ut dagen innan eventet.

Vid frågor kontakta ungdom@jfst.se

24 januari
17:00
Plats
Zoom
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm