Forskarsöndag: Professorn och kocken

Lena Roos, professor i religionshistoria vid Södertörns högskola, och Vilhelmina Szpiro, matprofil och programkoordinator vid Paideia samtalar om mat med Malin Norrby

Sabich, Gefilte fish, kryddiga indisk-judiska rätter och judisk-japansk fusion med kneidlach och ramen. Judisk mat är i ropet och kan vara så mycket beroende på vem och var den lagas av. Samtidigt finns en grund i tradition, kultur och religion. Under den här forskarsöndagen berättar och samtalar Vilhelmina Szpiro och Lena Roos om judisk mat, dess uttryck, geografiska variationer och bakgrund. Mat som uttryck för identitet, levd religion och gemenskap. Mat för att det är gott. Vad äter man till frukost på shabbat? Och vad är det som skiljer finsk challe från annan challe? 

Utrymme för frågor. 

Via zoom. Länk skickas ut samma dag som eventet äger rum. 

Frågor? Malin.norrby@jfst.se

Varmt välkommen!

05 december
19:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 4 december 2021, för att kunna anmäla sig som medlem loggar du in med mobilt bankID, är du inloggad ser du anmälningsknappen

Sista anmälningsdatumet för icke-medlemmar är passerat och anmälan är inte längre möjlig.