Forskarsöndag- Giftskåpet: en kväll om antisemitikan i Judiska bibliotekets samling

med Fil. Dr. Lars M. Andersson, Hugo Valentin-centrum, Uppsala universitet 

OBS! Denna forskarsöndag är exklusivt för medlemmar i Judiska församlingen i Stockholm.

Giftskåpet är ett begrepp som brukar användas internt i bibliotekssammanhang. Det avser den del av samlingarna i ett bibliotek, som innehåller material som endast tillhandahålls i forskningssyfte. Dels på grund av innehållet, och eftersom denna typ av material ofta är stöldbegärligt. På Judiska biblioteket finns en liten samling antisemitika från 1800-talet fram till vår tid. Den senaste titeln är faktiskt från 2021. Få, förutom forskare och bibliotekspersonal, ser någonsin dessa skrifter, men denna forskarsöndag presenterar historikern Lars M. Andersson och Judiska bibliotekets Malin Norrby delar av innehållet för medlemmar. Vi får veta mer om de olika böckernas och pamfletternas historiska kontext och om varför de finns på biblioteket. Genom att titta i giftskåpet får vi också en bild av antisemitismens olika ansikten.

Utrymme för frågor. 

Via zoom. Länk skickas ut samma dag som eventet kommer äga rum.

 

Frågor? malin.norrby@jfst.se

 

Varmt välkommen!

19 december
19:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 12 december 2021.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 18 december 2021, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.