Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda tom  30 april,  gudstjänster är inställda tom 20 april. (Medlemstidningen Tachles har annonser för program. Tidningen trycktes innan församlingen beslöt att ställa in alla program, det som står här på hemsidan gäller, inte Tachels.)

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

De överlevandes barn, en dansk-svensk dokumentär

Förföljelse, flykt och krig sätter spår inte bara hos dem som överlevt men också i kommande generationer. Barn födda i Skandinaviens trygghet har många gånger bara hört fragment av föräldrarnas historia.   

I ”De överlevandes barn”, en dansk-svensk dokumentär ser vi ett dialogmöte där aktiva i den danska motståndrörelsen och överlevande möter senare generationer och bryter tystnaden om generationspåverkningar på gott och ont. Vi får se den intressanta metoden om hur man genom att bryta tystnaden får deltagarna att våga lägga märke till de djupa spåren i kropp och själ. Spår från personliga familjehistorier men också talande uttryck för en tidsepok. Dialogen har vuxit fram ur Hédi Frieds och Judith Beermann Zeligsons mångåriga samarbete. Filmen är textad på svenska

Entré: 50 kronor för medlemmar i Judiska Församlingen, 100 kronor för alla andra, jämna penar, tack. Swish: 1230018549, skriv ”Judith” i meddelanderutan. Obligatorisk föranmälan.

Om Judith Beermann ZeligsonJudith Beermann Zeligson har drygt 40 års erfarenhet av psykoterapi, handledning och utbildning. Utbildad Somatic Experiencing practitioner i trauma- chock- kris- terapi, gestalt - och familjeterapeut. Verksam i och utanför Skandinavien. 1984 startade hon Rispan som blev en ros, ett projekt med föreläsningar, workshops, temagrupper och terapi, som vänder sig till barn till judar och motståndsfolk, som överlevde Nazi-Tysklands koncentrationsläger eller genom att gömma sig, fly eller som levde under falsk identitet. Hon har också varit handledare i 12 år på Röda Korsets Malmö mottagning för Rehabilitering av traumatiserade och tortyrdrabbade flyktingar. En existentiell syn är en röd tråd, som speglar spåren från hennes egen livshistoria i möten med människor från ”many walks of life ”.

 

12 maj
18:30
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdatum för icke-medlemmar är den 4 maj 2020.

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 7 maj 2020, för att kunna anmäla sig som medlem måste man vara inloggad.

Anmäl

OBS! Anmäl endast en person/anmälan

Vi samlar in ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna kommunicera med dig kring evenemanget, och för att kunna kontrollera att det är de anmälda personerna som kommer.

Stanna kvar på denna sida tills du får bekräftelse på att anmälan är inskickad, annars avbryts anmälan.