Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda tom  30 april,  gudstjänster är inställda tom 20 april. (Medlemstidningen Tachles har annonser för program. Tidningen trycktes innan församlingen beslöt att ställa in alla program, det som står här på hemsidan gäller, inte Tachels.)

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

Inställt - Ett samtal om litterärt minnesarbete efter Förintelsen

Inställt - Välkomna till ett samtal om litterärt minnesarbete efter Förintelsen med Karin Brygger och Ivar Frischer. Bryggers och Frischers två färska litterära verk, utgivna i december 2019, söker en förälders öde före, under och efter Förintelsen: essän Estera och dess systerbok Stationer (diktsamling). Verken gräver fram ny kunskap om både ett livsöde såväl som om de mörkaste kapitlen i nyare europeisk historia.

Samtalet utgår från dessa två verk, deras tillkomst och de utmaningar arkiv- och minnesarbete möter när tystnaden är den förhärskande biografin. Samtalet leds av Helga Krook, poet och fil. dr i konstnärligt skrivande och författare till avhandlingen Minnesrörelser. Entré: 50 kronor för medlemmar. 100 kronor för övriga. Swish 1230018549 (Meddelande ”Karin”). Frågor: Jonna Wolff.

 

02 april
18:30
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm

Sista anmälningsdagen för medlemmar är den 30 mars 2020, för att kunna anmäla sig som medlem loggar du in med mobilt bankID, är du inloggad ser du anmälningsknappen

Sista anmälningsdatumet för icke-medlemmar är passerat och anmälan är inte längre möjlig.