Vernissage Omer Rosenbaum

Omer Rosenbaum, född 1981 i Israel, söder om Tel Aviv. Sedan 2008 bor han i Sverige i en liten förort utanför Stockholm med fru och dotter.

”Jag är 3: e generationen konstnär i min släkt. Mina farföräldrar var hantverkare. Min farfar gjorde träsnideri och jag hade tur att tillbringa tid i hans verkstad och där leka med verktygen. Min farmor var skräddare. Med den bakgrunden kunde jag skapa konstverk med olika material; penna och papper, lera och trä och så småningom teckningar och målningar. Idag experimenterar jag med olika tekniker.

Jag tycker om att avbilda platser från min barndom. Och jag gillar att skissa saker som är relaterade till mina intressen: arkitektur, psykologi, mekanik och intressanta människor som jag ser på stan.

Jag ritar och målar eftersom jag vill göra konsten tillgänglig för alla och som förhoppningsvis tilltalar alla. Jag vill att de som ser mina konstverk ska känna att de också är kapabla att greppa en penna och börja rita. Precis som jag började.”

På utställningen kommer Omer visa porträtt och platser med koppling till judendom och Israel. Se mer på www.rosenartworks.com

Plats meddelas vid obligatorisk föranmälan här.

02 september
17:00
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm