Alla offentliga så väl som privata aktiviteter samt gudstjänster i våra lokaler är inställda till och med 13 augusti 2020.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

Författarsamtal med Helena Trus

Helena Trus är journalist på Aftonbladet och är aktuell med boken "Ett kilo socker". Hon har genom åren arbetat som nöjesreporter, programledare, krönikör och är numera nyhetsreporter med inriktning på samhällsjournalistik. Hon föreläser också för högstadie- och gymnasieelever om Förintelsen och den nutida antisemitismen. Hon är själv barnbarn till två Förintelseöverlevande och under flera år har hon intervjuat sin farmor Cyla om hennes liv. Med Ett kilo socker debuterar Helena som författare.

"Att vara en Förintelseöverlevande kallar farmor inte för en välsignelse, utan ett straff. Att tvingas leva med skulden över att hon lever, inte de." Ett kilo socker handlar om ett av de sista vittnena till Förintelsen som fortfarande är kvar i livet. Vad händer när ingen av dem längre finns?

Ett samtal mellan författaren Helena Trus och Judiska Bibliotekets chef Malin Norrby.Frågor? Maila: jonna.wolff@jfst.se


Medlemmar i Judiska Församlingen kan logga med mobilt bankID för att se exakt plats och adress, övriga får besked om plats via mail dagen innan evenemanget äger rum (eller efter slutförd säkerhetskontroll av alla deltagare). 

03 oktober
18:30
Plats
Centrala Stockholm, plats meddelas vid anmälan
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm