Alla offentliga så väl som privata aktiviteter samt gudstjänster i våra lokaler är inställda till och med 13 augusti 2020.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

Sommarutflykt, Bällstaån och trähus strandparken, Sundbyberg

Sommar igen och förhoppningsvis en massa sol och varma vindar. Vi hoppas du tar dig tid att följa med på en eller flera av våra sommarutflykter. Ta gärna med vänner och barn eller varför inte barnbarn. Ett av våra utflyktsmål i år har ett helt eget litet lekrum för mindre barn inne i kaféet.

Vi åker kollektivtrafik till en mötespunkt och går sedan i lugnt tempo till vår destination. Ibland är det lite backigt men inte några långa sträckor. Du kan ju även välja att åka färdtjänst.
Inga utflykter ställs in! Skulle det regna, fikar vi inomhus på vårt utflyktsmål eller hittar något annat lämpligt ställe.

För några år sedan byggdes det ett flertal flerfamiljshus om åtta våningar helt byggda i cederträ i ett fint läge längs med Bällstaån. Husen har fått fina utmärkelser inom arkitektkåren för bra nytt miljötänkande. ”Man byggde ju trähus på 1600-talet. Det funkar, bara man har bra virke”, säger en arkitekt. Vi går en liten stadsvandring från spårvagnens hållplats ner till ån och beskådar dessa hus. Det går inte att bestämma plats för kafé eller konditori i Sundbyberg, nu när programmet skrivs. Det ligger ett fint konditori i centrum i Sundbyberg, men det är bara inomhus. Samling Tvärbanans linje, hållplats Bällsta Bro kl 13.00.

Du behöver inte anmäla om du kommer – om du ändå har frågor, ring Judith Gemler Axelsson, tel 070-738 22 80.

25 juli
13:00
Plats
Bällstaån och trähus strandparken, Sundbyberg
Arrangörer
Judiska Församlingen i Stockholm