Alla offentliga så väl som privata aktiviteter samt gudstjänster i våra lokaler är inställda till och med 13 augusti 2020.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

Stockholms Stora synagoga

Stockholms Stora synagoga är ritad av den svenske arkitekten Fredrik Wilhelm Scholander och är byggd i orientalisk stil och rymmer ca 1000 personer. 1870 tändes den eviga lågan – ner tamid – och därmed invigdes synagogan.

Synagogan är ansluten till masorti (konservativa) rörelsen. Gudstjänstordningen är egalitär och män och kvinnor sitter tillsammans. Vid stora helgdagar, såsom rosh hashana och jom kippur används även orgeln.

Rabbin för den traditionella Stora synagogan i Stockholm är Ute Steyer.

Gå med i Stora synagogans Facebookgrupp för att få snabb information om vad som händer i synagogan. 

Besök av synagogan
Både män och kvinnor kan sätta sig var man vill. Män som besöker synagogan ska täcka sitt huvud. Det finns kippor (kalotter) att låna i synagogan. Klädseln är valfri men proper.

Stora synagogan ligger bredvid församlingshuset på Wahrendorffsgatan 3 B. Synagogan är öppen för guidade turer vid vissa tider. Du kan hitta mer information om dessa tider här

Gudstjänster, guidade visningar 
Gudstjänsttider för Stora Synagogan hittar du här.

Vill du besöka en gudstjänst och du inte är medlem i Judiska Församlingen i Stockholm se här. (Man måste anmäla sitt besök minst 72 timmar innan).

Om du vill hyra Stora synagogan för konsert eller annat se här.

 

Kommande program