Öppettider

Biblioteket under coronapandemin

I enlighet med statsministerns uppmaning i november, har Judiska församlingen bett alla att avstå från fysiska biblioteksbesök så länge det råder stor smittspridning. Bajit är ändå öppet, och den som är i Bajit får naturligtvis låna de böcker som står på hyllorna. Till följd av pandemin gäller förlängd lånetid – du får ha boken hemma i två månader. Vi vill gärna att du skickar ett mail till biblioteket om vilka böcker du lånar. På så sätt kan lånen också förlängas om det behövs. Tanken med förlängd lånetid är att ingen skall behöva ta risker för att återlämna böcker. Inga övertidsavgifter.

Till de församlingsmedlemmar som är 60 år eller äldre, och till församlingsmedlemmar som tillhör riskgrupp skickar biblioteket hem böcker utan kostnad. Beställningar samlas ihop och skickas på torsdagar, så bokbeställning som kommit in senast torsdag 12.00 skickas med post samma vecka. Skriv eller ring enligt kontaktinformation nedan, så ordnar vi det. Biblioteket hanterar utskick av lån med god handhygien och följer internationell forskning – enligt vad American Library Association erfar överlever eventuella virus endast 24 timmar på papper, varför en bok som kommer med posten kan betraktas som Coronasäker.

För att inte bidra till köbildning och smittspridning har biblioteket ingen schemalagd bemanning i nuläget. Däremot ger biblioteket gärna enskild handledning och individuellt anpassad hjälp. Hör av dig via telefon eller e-post. Biblioteket erbjuder också hjälp med att lösa enskilda referensfrågor där material kan hittas på nätet. Era frågor om stort och smått är alltid välkomna!

Den, som vill låna böcker från specialsamlingen på Wahrendorffsgatan, kan beställa dessa genom biblioteket. Detta gäller böcker från 1950 och senare. Vi löser avhämtning individuellt.

Genom att försöka lösa biblioteksservice individuellt hoppas biblioteket kunna bidra till att ge meningsfull sysselsättning på ett säkert sätt under pandemin. Välkomna med förfrågningar! Var rädda om er!

SjälvserviceJudiska biblioteket är öppet med självservice under Bajits öppettider. 
Det innebär att du som är inskriven som låntagare själv kan gå dit och låna de böcker du vill från hyllorna i en självutlåningsautomat.

Bemanning & kontaktFör dig som behöver mer hjälp eller som vill skriva in dig som låntagare eller vill ha hjälp med boklån har biblioteket öppet måndag 16.00-19.00 och torsdag 13.00 - 15.00. Du kan också ringa biblioteket under dessa tider, tel 08-587 858 34.

I mån av tid kan referensfrågor också tas om hand på dagtid efter överenskommelse. Du når biblioteksansvarig Malin Norrby på malin.norrby@jfst.se eller 0720-701656.