Lennart Skutins fyra årstider

Till dig som vill fortsätta utvecklas inom judiskt ledarskap,  

Du som är född 2004 och/eller börjar andra ring har chansen att under kommande läsår vara en del av Lennart Skutins Fyra Årstider, en ledarskapsutbildning tillsammans med Judiska Församlingen i Stockholm.

Utbildningen täcker relevanta områden inom judendom, ledarskap, gruppdynamik och identitet. Vi varvar söndagsträffar inne i Stockholm med helgseminarium ute på vårt kollo i Roslagens skärgård. Vi kommer till vår hjälp bjuda in föreläsare som håller inspirerande workshops och föreläsningar inom sina områden. För att du ska få ut så mycket som det bara går ur denna utbildning, är det viktigt att du deltar vid varje tillfälle. Därför ber vi dig att kolla igenom det preliminära schemat och höra av dig om du inte kan någon av träffarna. Gör gärna detta i så god tid som möjligt. Ungefärlig tid för söndagsträffarna är 12.00 - 16.00 men det kommer att komma ett utskick med information ca: en vecka innan träffarna. 

Utbildningen avslutas i maj 2022. Då kommer alla deltagare som genomfört utbildningen bli tilldelade ett diplom. Vi är även övertygade om att ni kommer få er en massa värdefull erfarenhet och kunskap från utbildningen. Vi pratar ofta om vilken fördel judiska ledarskapsutbildningar gett oss, såväl privat som i yrkeslivet. Vi är ofta tacksamma över den erfarenhet vi fått när vi ska ska samarbeta med olika typer av människor, förklara något på ett pedagogiskt sätt eller prata inför grupp.

Utöver utbildningen finns chansen genom samarbete med vårt kollo att praktisera på en kolloperiod. Det är superkul och ett av flera bra forum att verkligen få öva på sitt judiska ledarskap. Mer om detta längre fram i utbildningen då det är en bonus och inget obligatoriskt.

I din anmälan vill vi att du skriver lite om dig själv, ca en halv A4 om följande:

❏    Namn, födelseår, årskurs, nuvarande hemstad, mejladress och telefonnummer.

❏    Vårdnadshavares namn, postadress och telefonnummer.

❏    Dina erfarenheter av judendomen och judiska traditioner.

❏    Dina intressen och utmärkande karaktärsdrag - vad gör dig till den du är?

❏    Varför du vill utveckla ditt judiska ledarskap.

❏    Eventuella matallergier och annat vi behöver veta samt eventuella frågor.

❏    Dessutom ska du besvara följande med ca 3-5 meningar per fråga:

1.      Vad tycker jag kännetecknar en väl fungerande grupp?

2.      Vad tycker jag kännetecknar en illa fungerande grupp ?

3.      Hur tycker eller tror jag att man kan åtgärda en illa fungerande grupp ?

 

Kursavgiften är 4 000 kr. Om minst en vårdnadshavare är medlem i någon judisk församling i Sverige subventioneras priset till 2 000 kr. Kursavgiften faktureras per mejl efter anmälan.

Anmälan sker till 4arstider@gmail.com senast 31/8 2021. Om ni har några frågor, hör av er!

Många kramar från era framtida 4å-föräldrar

 

Emma Falck och Daniel Beg