Bnei mitsva under pandemin

Coronapandemin har gjort att många av våra bnei mitsvot tyvärr inte kunnat fira sin dag i någon av våra synagogor. Nedan kan du se vad som gäller tillsvidare.

Bnei mitsva i Stora Synagogan Varje bnei mitsva familj har 15 platser reserverade för sin shabbat, detta inkluderar bnei mitsva-ungdomen, föräldrar, syskon, släkt samt vänner. En lista med för- och efternamn på dessa 15 personer ska skickas senast en vecka innan bnei mitsvan till gunila.lefebue@jfst.se. Ni kan även skicka frågor till Gunila. Har man fler än 15 gäster som vill komma måste dessa anmäla sig via länken för gudstjänstbesök via vår hemsida (se vår kalender).

Familjer som har fått sin bar- eller bat mitsva uppskjuten under tiden då synagogan var stängd, uppmanas att ta kontakt med rabbin Steyer: ute.steyer@jfst.se eller kantor Yuval Hed: Kantor@jfst.se för att hitta ett lämpligt datum.

Under gudstjänsterna i synagogan ser vi till att social distansering hålls och därför har vissa platser och bänkrader i synagogan spärrats av. Vi ber alla att respektera detta. Medlemmar i samma hushåll kan sitta bredvid varandra. Tills vidare går det inte att bjuda på kiddush och ingen kiddush tillhandahålls efter gudstjänsten.

Vi uppmuntrar användning av munskydd och vi kräver att de personer som kallas upp till biman (t ex för en alija) bär munskydd.

Bnei mitsva i Jeschurun och Adat JisraelKontakta respektive synagoga, Adat Jeschurun via deras hemsida här,  Adat Jisrael via email: info@adatjisrael.se

Bnei mitsva med Progressiv Judendom i StockholmKontakta synagogan via mail: utbildning@progjud.se