Uppdaterad information om covid-19 (25 mars)

Alla offentliga så väl som privata aktiviteter i våra lokaler är inställda tom  30 april,  gudstjänster är inställda tom 20 april. (Medlemstidningen Tachles har annonser för program. Tidningen trycktes innan församlingen beslöt att ställa in alla program, det som står här på hemsidan gäller, inte Tachels.)

Hemstöd ringer till kunder och levererar vissa varor och lämnar dem utanför dörren hos våra äldre men gör inte längre hembesök. Meals on Wheels (matleveranser till sjuka och behövande) kommer att fortsätta. Begravningsverksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Privata möten och privat undervisning (som bnei mitsvaundervisning mellan lärare och en elev) bestämmer de som är inblandade själva om. Kontakta oss vid frågor: info@jfst.se.

> För löpande uppdateringar om läget se våra nyheter längre ner på denna sida och vår Facebooksida

 

Besök en gudstjänst

 

Anmäl gudstjänstbesök

 

Om du eller en grupp vill besöka och vara med på en gudstjänst rekommenderar vi fredagarnas shabbatgudstjänster, Gudstjänsten i Stora synagogan startar kl. 18.30 (mellan april - september) och
kl. 17.30 (september - mars). De ortodoxa synagogornas kvällsgudstjänster startar när solen gått ner, se vår kalender

I Stora synagogan sitter män och kvinnor tillsammans. I de ortodoxa synagogorna sitter kvinnor och män separat. I alla synagogor ska män ha huvudet täckt av en kippa, kalott. Det finns kippor att låna i alla synagogor. Gudstjänsterna är på hebreiska, med undantag av predikan som är på svenska eller engelska. 

Under judiska helgdagar får man inte använda mobil, ta bilder eller filma under gudstjänsterna. 

Om man inte är medlem i Judiska Församlingen i Stockholm måste man anmäla sitt gudstjänstbesök senast 72 timmar innan gudstjänsten börjar.