Judiska Församlingen har nöjet att presentera vårens sista Milonga före stundande sommaruppehåll. Två orkestrar från Argentina med en fantastisk tangorepertoar uppträder med sång och musik. Därtill kommer två mycket skickliga tangodansörer att leda vägen in i dansens virvlar och självklart kommer kantor Isidoro Abramowicz att uppträda som solist med båda orkestrar.
Anmälan senast 13 juni, då meddelas platsen också, till gunila.lefebure@jfst.se. Inträde 200kr, medlemspris 150kr och för ungdomar och studerande 100 kr.
Orkester Orquesta de Senoritas är en grupp musiker från Rosario city i Argentina. De började spela ihop år 2009. Gruppen består uteslutande av kvinnor och deras musik uttrycker den inneboende passion som är så betecknande genren. Deras repertoar består av tangostycken komponerade av bland andra Di Sarli, Fresedo, Gobbi, Plaza, och Piazzolla. Musiken är av mycket hög kvalitet. I sin musik lyckas gruppen upprätthålla en balans mellan mjuk kadens och kraft i framförandet. Arrangemangen är ungdomliga och pigga och har ett alldeles eget uttryck.
https://www.youtube.com/watch?v=x56mu7bdE64
https://www.facebook.com/orquestadetango
Kvällens andra orkester bildades år 20019 och heter Tango Diagonales. Musikerna kommer från staden La Plata i Argentina. Ända från början har man sökt och hittat ett eget ”sound” – man har byggt en repertoar som påminner om de ”milongueras” orkestrar som verkade på 40-talet spelade, en musik som speglade då rådande könsroller, men som nu i ny tappning blir både modernt oh personligt. Den här gruppen kan med lätthet förhålla sig till både Milonga och uppträdanden som framförs i konsertsal.
https://www.youtube.com/watch?v=wBRU0lnGQf0
http://www.tangodiagonales.com
Julieta Qüesta y Rauli Choque började dansa och undervisa tillsammans i Cordoba, Argentina, sedan dess har de hållit shower och workshops runt om i Argentina. I Buenos Aires har de gjort shows i de viktigaste milongas som Salon Canning, Sunderland, Moran, Porteño y Bailarin, Floreal, Los Zucca och Sin Rumba.
Julieta and Rauli har redan hållit i en tango workshop på Judiska församlingen – både för nybörjare och andra som dansat längre.
https://www.youtube.com/watch?v=wBRU0lnGQf0
https://www.facebook.com/julietarauli2014/