Judiska församlingen i Stockholm följer utvecklingen i Göteborg noga. Ingen person är skadad. Polisen är på plats. Vi kommer att uppdatera informationen löpande.

För beskrivning av skeendet hänvisar vi till artikeln i DN.

"Brinnande föremål kastades mot församlingshemmet intill Göteborgs synagoga sent på lördagskvällen.

– Det var ett tiotal ungdomar som tände eld på föremål och slängde in dem mot vårt församlingshem, där en fest pågick, säger Allan Stutzinsky, Judiska föreningens ordförande, till DN.

Han berättar att ungdomarna hade samlats utanför grindarna intill församlingshemmet.

– De var maskerade och tände eld på föremål som sedan kastades över grindarna och in på gården. De flammande föremålen landade intill en parkerad bil där. Det brann en hel del där, samtidigt som jag satte mig i min bil. Jag körde ett varv runt kvarteret och kom tillbaka till församlingshemmet. Då hade lyckligtvis elden mer eller mindre slocknat, kanske tack vare att det just hade börjat regna, säger Allan Stutzinsky, som tillägger att ungdomarna hade bråttom att fly från platsen.

Ingen av festdeltagarna skadades fysiskt, däremot chockades många.

Någon direkt hotbild fanns inte mot arrangemanget i församlingshemmet, enligt Allan Stutzinsky.

– Men det sker saker i vår omvärld som i sig innebär ett hot mot vår församling, säger Stutzinsky.

Syftar du på president Donald Trumps utspel om att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem?

– Ja.

Polisen och räddningstjänsten fick larmet klockan 22.10 på lördagen. Senare på kvällen förklarade polisen insatsen som särskild händelse, vilket innebär stärkta resurser.

En poliskälla uppger för DN att det stått ungdomar nere i en trappa och fyllt på flaskor med bensin eller tändbar vätska, och sedan sprungit runt hörnet och kastat dessa mot synagogans församlingshem.

Det som kastades fick inte fäste på fasaden, enligt  Peter Nordengard, polisens presstalesperson i region väst.

– Vi har spärrat av området och söker efter misstänkta, säger han.

En polis på plats berättar för Göteborgs-Posten att det var flera föremål, beskrivna som molotovcocktails, som kastades.

– Vi vet inte så mycket mer än att det är flera stycken molotovcocktails som har kastats mot synagogan. Det rör sig om flaskor och bensin, säger polisen till Göteborgs-Posten.

Räddningstjänsten åkte ut till platsen efter uppgifter om en bil utanför adressen ska ha fattat eld.

– Vi kom till platsen och släckte branden det var en brand av mindre omfattning mellan bilarna på parkeringen. Det var någon form av antändningsbar vätska. Men nu är vi färdiga på platsen och lämnar över ärendet till polisen, säger räddningsledare Kristoffer Wahter till Göteborgs-Posten.

En mamma vars dotter som deltog i festen berättar att hon fick ett sms från dottern.

– Hon skrev att ”mamma, jag börjar bli rädd”, och att det var tjugo maskerade män som kastade brinnande föremål, säger mamman till GT."