Kära medlemmar,
Förra veckan var det sportlov här i Stockholm. För Judiska Församlingens del är sportlov synonymt med läger, så även detta år. I förra veckan fick ett fyrtiotal barn och ledare tillbringa en vecka på allas vårt paradis. Jag är säker på att veckan varit fantastisk!

Jag skriver ofta i mina spalter att det är mycket som är på gång. Kanske ännu mer så denna vecka. På torsdag kväll har vi möjlighet att smaka på Udis fantastiska falafel i Bajit. Detta är dock bara början. På lördag kväll och på söndag firar vi Purim med megillaläsning i alla våra synagogor, purimfester för vuxna, ungdomar och barn under hela helgen. Det finns garanterat något för er alla, så kom och fira med oss!

Den sjunde dagen i den judiska månaden adar, som i år inföll i söndags, är den dag då Moses föddes och dog.  Sedan länge högtidlighåller Chevra Kadisha denna dag med en årlig lunch för alla dess volontärer. Att se till så att en judisk begravning kan äga rum utan att få ersättning för detta är bland det absolut finaste man kan göra. De frivilliga i chevran gör ett otroligt viktigt arbete och jag kan inte tacka er nog för era insatser.

På måndag kväll kommer jag att hålla i ett medlemsmöte som modereras av Willy Silberstein. Vi i styrelsen tycker att det är mycket viktigt att ha en öppen kommunikation med alla medlemmar. Vi ska vara tydliga med vad vi gör och varför. Det är bakgrunden till att vi arrangerar dessa medlemsmöten. På måndag kommer jag bland annat att tala om vår ekonomi, om lokalsituationen och säkerhetssituationen. Givetvis kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor om andra ämnen som kan vara av intresse. Anmäl dig senast den 10 mars till gunila.lefebure@jfst.se. Eftersom det är ett medlemsmöte är det öppet för bara för dig som är medlem i Församlingen.

Jag avslutar nyhetsbrevet denna vecka med att önska er alla en glad Purim. Det är min förhoppning att ni alla får en glädjerik helg fylld med goda hamentashen!

Aron Verständig