I söndags började verksamheten för fullt ute på vårt kära sommarparadis. Att flera generationer barn, ungdomar, föräldrar och pensionärer fått uppleva sina livs somrar, fyllda med roliga aktiviteter och nya bekantskaper är välkänt. Jag själv är resultatet av en sådan bekantskap, mina föräldrar träffades där ute för första gången en sommar för 48 år sedan.
Vårt sommarparadis är också en viktig plats för att lära sig mer om judiska traditioner. Styrelsen är fast besluten om att öka nivån på den judiska utbildningen där ute. Under hösten kommer församlingen därför att ta fram en ny policy för den judiska utbildningen. Ett viktigt steg på vägen är att involvera rabbiner och utbildningsansvariga mer i verksamheten. En särskild fråga gäller flickors deltagande i gudstjänsterna. Denna sommar kommer vi att hålla två egalitära shabbatot på Glämsta, en på varje barnperiod.
Nyligen intervjuades jag i SKMAs nyhetsbrev om hur de svenska judarna och de judiska församlingarna i Sverige påverkas av antisemitismen. Intervjun finns att läsa här: http://skma.se/blogg/2016/06/det-finns-en-oro-bland-vara-medlemmar-intervju-med-aron-verstandig-ny-ordforande-for-judiska-forsamlingen-i-stockholm-och-judiska-centralradet/
Med detta skulle jag vilja önska er alla en härlig sommar!
Aron Verständig