Jag kan se tillbaka på en helg där jag fick möjlighet att träffa många av er, både på Raoul Wallenbergs torg (mitt tal) och i Bajit (den israeliske författaren David Grossman i samtal med regissören Susanne Osten). Som församlingsordförande tycker jag att det är väldigt kul och stimulerande att få träffa medlemmar i det verkliga livet, så om ni ser mig får ni gärna komma fram och säga hej!
Även den kommande helgen kommer jag att ägna åt att träffa medlemmar, fast denna gång i Helsingborg. Som ordförande i Sveriges största judiska församling är jag även ordförande för Judiska Centralrådet, som är en sammanslutning av samtliga judiska församlingar i Sverige. Det många inte vet är att vi sedan några år tillbaka har fyra judiska församlingar. Judiska församlingen i nordvästra Skåne, med säte i Helsingborg, är inte bara Sveriges minsta församling men också Sveriges yngsta. Nu på lördag kommer jag att delta i shabbatgudstjänsten i Helsingborg och i den efterföljande kiddushen. Kom gärna förbi om ni råkar vara i närheten!
Jag skulle också vilja ta tillfället i akt att rikta ett stort tack till vår säkerhetschef Stefan som senare i höst kommer att gå vidare till nya spännande utmaningar utanför vår församling. Som säkerhetschef har han jobbat dag och natt för att vi alla ska känna oss trygga. Även om det känns mycket tråkigt att Stefan lämnar oss, känns det positivt att veta att våra tjänstemän är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Han kommer att vara kvar ett tag tills vi har en ersättare på plats. Jag kan också passa på att meddela att Josef Jawitz från och med förra veckan är den som ansvarar för vår begravningsverksamhet.
Aron Verständig