Så här mot slutet av augusti börjar man känna hur verksamheten kommer igång igen efter sommaren. Även för en församlingsordförande stämmer detta väl. Efter att ha tittat igenom min kalender för den kommande månaden kan jag konstatera att den närmaste tiden för min del kommer att vara fylld med olika möjligheter för mig att träffa medlemmar runt om i landet samt även att representera vår fina församling. Så här ser denna helg ut.

Sedan år 2014 uppmärksammas varje år den 27 augusti som Raoul Wallenbergs dag. Denna dag uppmärksammas hans heroiska insats som ledde till räddandet av tiotusentals judar undan Förintelsen. Syftet med dagen är att uppmuntra till arbete för civilkurage, tolerans och alla människors lika värde samt mot främlingsfientlighet och rasism. I år kommer jag att delta såväl vid utdelningen av Raoul Wallenberg-priset samt vid ett seminarium som anordnas av Utrikesdepartementet med anledning av denna särskilda dag.

Dagen därpå, den 28 augusti, kommer att gå i Israels tecken. På eftermiddagen talar jag tillsammans med, bland andra, Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L), den israeliska oppositionspolitikern Yair Lapid och Israels ambassadör Isaac Bachman på en manifestation för Israel på Raoul Wallenbergs torg. På kvällen denna dag har vi äran att ta emot den berömde israeliske författaren David Grossman som kommer att samtala med regissören Suzanne Osten i Bajit.

Hoppas att vi ses!

Aron Verständig

Ps. Du har väl inte missat att man numera kan äta såväl frukost som lunch i Bajit, rekommenderas varmt!