Igår kan man säga att sommaren kom till sitt slut då 126 trötta – men glada – barn kom tillbaka till stan efter nästan tre härliga veckor på vårt sommarparadis. I måndags hade jag förmånen att tillsammans med vår vice ordförande Carl-Henrik Knutsson, ordföranden för Judiska föreningen i Västerås Agneta Condén Knutsson och generalsekreterare Isak Reichel, få visa upp vårt alldeles egna sommarparadis för kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Alice, som själv tog initiativ till mötet, fick möta såväl ledare som barn och seniorer. Det blev ett härligt möte med många känslor som jag är helt övertygad om satte sina spår.

Nu när sommaren är slut flyttar fokus in till stan, och då främst till Bajit som invigs den 18 september. Jag skulle vilja uppmana er alla att ta en titt på detta fantastiskt fina hus som vi inom kort kommer att fylla med aktiviteter. Jag skulle särskilt vilja göra reklam för att det nu går att få sig en bit mat i Bajit då caféet öppnar sin verksamhet idag!

I en judisk församling behöver man fokusera på såväl det stora som det lilla perspektivet. På den globala scenen finns det ett antal organisationer som representerar judiska intressen. En av de främsta är World Jewish Congress (WJC) i vilken vi är medlemmar. I dagarna firar WJC sitt 80-årsjubileum och har i samband med detta producerat denna korta film: Grattis WJC!

Aron Verständig