Kära medlemmar,

År 2019 är nu omkring sex veckor gammalt. Under de senaste veckorna har vi haft en stor mängd aktiviteter i Bajit och på andra platser. Jag skulle här gärna vilja lyfta fram den samtalsserie om döden som arrangeras varje tisdag med olika infallsvinklar på detta svåra och viktiga tema. Lite senare denna månad, den 28 februari, får vi besök av Evan Bernstein som arbetar som chef för Anti Defamation Leagues (ADL) regionkontor i New York. ADL är en mycket respekterad amerikansk organisation som arbetar mot antisemitism och rasism. Jag kan varmt rekommendera detta tillfälle att lyssna till Evan som kommer att berätta om ADL:s arbete samt om antisemitismen i USA särskilt efter attentatet mot synagogan i Pittsburgh.
Tidigare denna vecka träffade jag en av ledarna för den judiska organisationen Moishe House. Som jag skrivit om ett antal gånger tidigare har vi sedan snart två år tillbaka ett Moishe House i Stockholm som består av fyra unga judiska vuxna som får bo i en av våra lägenheter till subventionerad hyra. I utbyte mot detta får de ordna aktiviteter för sina jämnåriga varje månad. Detta har i min mening varit mycket lyckat då vi lyckat nå ut till en åldersgrupp som ofta är svår att nå. Det var därför extra kul att höra hur nöjda de är från organisationen Moishe Houses sida med samarbetet.
Förberedelserna för årets sportlovsläger på vårt älskade sommarparadis pågår för fullt. Glädjande nog verkar det som att det blir fullsatt även i år. Ett mycket trevligt läger i mindre format som ofta kan vara en bra inkörsport till den större lägerverksamheten på sommaren för de mindre barnen.
Slutligen, nu till helgen ordnar Judiska Kvinnoklubben sin årliga basar. Jag, som älskar lotterier, ser detta som ett utmärkt tillfälle att träffa gamla och nya vänner och kanske även få smaka på lite gefilte fish!
Med önskan om en alldeles fantastisk vecka!
Aron