I förra veckan deltog jag i ett möte för nya medlemmar i vår församling. Tillsammans med ekonomichef Peter Christensen och Charlotte Manderman som arbetar med medlemsfrågor berättade vi om vår församling, om vad man kan göra om man vill engagera sig mer och varför det är så viktigt för oss att få nya medlemmar. Höjdpunkten med mötet var när alla fick berätta om sin bakgrund och varför de valt att bli medlemmar. Det var otroligt spännande och givande att höra vad alla hade att berätta. Alltifrån de som varit med i en judisk församling på annan ort sedan födelsen till de som nyligen börjat sin judiska resa. Ni är alla varmt välkomna till vår gemenskap!

I söndags var vi närmare 500 personer som var med om något alldeles speciellt. Kantor Isidoro Abramowicz hade ordnat en spektakulär avskedskonsert med väldigt många medverkande musiker. Det var en konsert i världsklass fylld med judisk musik från jordens fyra hörn. Efteråt ordnades ett stort mingel uppe i Sessionssalen. Det känns tråkigt att skiljas från Isidoro, men som jag sa i mitt tal till honom i söndags: vi säger inte hej då, vi säger lehitraot, auf wiedersehen, på återseende. Det är även kul att en av Isidoros elever, Yuval Hed, ska vikariera här i Stockholm till dess vi anställt en ny kantor. Välkommen Yuval!

På torsdag är det återigen dags för Tobias Kesslers och Ronn Elfors Lipskers succéföreställning En kväll utan gnäll. Förra tillfället såldes ut och likaså detta tillfälle. Ett nytt tillfälle planeras senare i vår. Har också fått höra att duon gjorde succé vid sin föreställning på församlingen i Göteborg i söndags, verkligen roligt!