Kära medlemmar,

Igår kväll samlades det nyvalda fullmäktige för sitt första möte efter valet. Det kändes verkligen kul att få se såväl gamla som nya ansikten i det som är församlingens högsta beslutande organ. På agendan stod val av ny styrelse. För mig personligen känns det väldigt kul att få förtroendet att omväljas av ett enhälligt fullmäktige för en ny treårsperiod som styrelsens ordförande. Jag ser mycket fram emot att samarbeta med den nya styrelsen bestående av tio mycket kompetenta individer som alla är beredda att arbeta hårt för våra medlemmar.

Vi kommer att återkomma med en utförlig presentation av styrelsemedlemmarna och deras respektive ansvarsområden. På styrelsens agenda står nu att formulera församlingens mål och inriktning för den mandatperiod som inleddes igår. Detta dokument kommer att beslutas av fullmäktige under mars månad.

I måndags deltog Judiska Centralrådet i ett möte med rikspolischef Anders Thornberg, säkerhetspolischef Klas Friberg och några av deras medarbetare. Bakgrunden till mötet var givetvis säkerhetssituationen för oss judar i Sverige. Vår uppfattning är att det är staten genom dessa myndigheter som ska ansvara för vår säkerhet. Vi diskuterade olika sätt på vilka staten kan ta ett större ansvar på detta område. Det känns positivt att vi har en så pass bra dialog med Polisens och Säkerhetspolisens högsta ledning. Vi kunde också konstatera att myndigheterna var mycket imponerade av det säkerhetsarbete som de judiska församlingarna bedriver idag.

År 2018 börjar närma sig sitt slut. För många, mig inräknad, har det varit en lång och intensiv höst. Jag hoppas att de kommande veckorna kommer att bjuda på lugn och härliga stunder med familj och vänner. För min del tar jag uppehåll med nyhetsbreven i ett par veckor och återkommer på det nya året.

Gott nytt år!

Aron