Kära medlemmar,

I helgen deltog jag i styrelsemöte med den europeiska judiska organisationen ECJC - European Council of Jewish Communities i Berlin. Organisationen, som en gång i tiden startades av bland andra Fritz Hollander, har till uppgift att stärka samarbetet mellan europeiska judiska församlingar. För att vi ska fortsätta att erbjuda våra medlemmar välgenomtänkta program och utbildningar är det viktigt att vi samverkar med andra judiska organisationer och församlingar runt om i Europa. På detta område är ECJC väldigt framstående.

För några månader valdes jag in i dess styrelse och denna helg var det alltså dags för styrelsemöte. För min del är det viktigaste att ECJC fortsätter att stötta sina medlemmar på de områden där det behövs som bäst; socialt arbete, utbildning och ungdomsarbete.

Parallellt med styrelsemötet hölls ett seminarium judiskt socialt arbete med över 100 deltagare från hela Europa däribland vår egen Anja Brans, chef för Judiska Hemmet i Stockholm. Så otroligt stimulerande att tillbringa helgen med alla nya vänner och intryck!

Jag vill också ta tillfället i akt att önska Föreningen Förintelsens Överlevandes ordförande Livia Fränkel ett stort grattis på 90-årsdagen. Jag hoppas att du kommer att orka fortsätta att uträtta ditt viktiga arbete under många år till!

Avslutningsvis vill jag passa på att önska er alla en glad chanuka. Församlingen ordnar flera olika aktiviteter under helgens åtta dagar – håll utkik i våra olika forum så att du inte missar något. Jag kommer även att säga några ord vid ljuständningen som anordnas av Chabad Stockholm på Norrmalmstorg på tisdag (12 december) kl. 17:30. Kom gärna förbi!

Chanuka Sameach!